Belangrijke plaatsen in de afdeling Haarlem

 
 

Velsen

VelzenVelsen vormt het hart van de IJmond-regio. Met een unieke ligging, een prima infrastructuur en voorzieningen, heeft de gemeente inwoners en bedrijven veel te bieden.

Velsen geldt als een veelzijdige gemeente waar het uitstekend wonen, werken en recreëren is. Volgens een gezaghebbend onderzoek behoort Velsen dan ook tot de vijf aantrekkelijkste gemeenten van ons land.

IJmuiden aan Zee behoort tot de top 10 van de Nederlandse badplaatsen en Spaarnwoude geldt als een van 's lands populairste natuur- en recreatiegebieden.

De gemeente Velsen telt meer dan 67.000 inwoners en heeft zeven woonkernen, waarvan IJmuiden de grootste is. Elk van die kernen heeft een eigen karakter. De zeven woonkernen:

- Velsen-Noord

- Velsen-Zuid

- Velserbroek

- IJmuiden

- Santpoort-Noord

- Santpoort-Zuid

- Driehuis

Een tochtje door de omgeving maakt al snel duidelijk dat de gemeente vroeger een strategisch aantrekkelijke plaats was. Kasteel Brederode lag in de Middeleeuwen al langs een belangrijke handelsroute, het IJmuider fort op Forteiland bewaakte de sluizen aan het Noordzeekanaal en maakte vanaf 1875 deel uit van een de zogenaamde Stelling van Amsterdam. In de Tweede wereldoorlog legden de Duitsers hier zelfs nog een bunkerlinie aan. De oorsprong van de gemeente is het dorp Velsen, vroeger een agrarische gemeenschap tussen de duinen en het Wijkermeer. Al in de vroege bronstijd was hier bewoning in het lagunegebied, gevormd door strandwallen en strandmeren. De Romeinse overheersing liet haar sporen achter in de vorm van een haven aan het Wijkermeer.

Het Velsense Engelmunduskerkje was een van de vijf moederkerken van het graafschap Holland. De in Romaanse stijl opgetrokken toren dateert uit de 12e eeuw. In de 17e en 18e eeuw was de duinrand een geliefd oord voor Amsterdamse kooplieden, die zich hier landgoederen verwierven en er buitenplaatsen bouwden. Zoals Beeckestijn, Velserbeek, Waterland en Schoonenberg. Deze landgoederen, voor een groot gedeelte toegankelijk als openbaar park, de uitgestrekte duingebieden, het brede strand en het recreatiegebied Spaarnwoude, maken Velsen tot een aantrekkelijke gemeente voor toerisme en openluchtrecreatie.

NVM

Uw NVM makelaar maakt verhuizen weer leuk!

Eerlijk is eerlijk: verhuizen kan soms best veel gedoe zijn. Het zou al een stuk leuker worden als u weet dat u nieuwe woning bouwtechnisch in orde is, dat de papieren kloppen en dat de financiering goed loopt. Een NVM makelaar helpt u daarbij. Verhuizen wordt daardoor weer leuk!

Een nieuw huis: inspiratie voor lekker wonen

Andere lichtinval, andere tuin, meer muren voor die leuke kast of dat hoge plafond. Meer ruimte of juist wat minder. Wit of juist meer kleur. Een nieuw huis biedt bij uitstek een kans om het eens helemaal over een andere boeg te gooien. Welke mogelijkheden inspireren u? Neem contact met uw NVM aankoopmakelaar op om een heerlijk huis bij uw dromen te vinden.

"Midden in de randstad en toch anders. Dat is helemaal Haarlem!"

Irene Vos

Over de NVM

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen.Ze bestaat sinds 1898 en heeft haar hoofdkantoor in Nieuwegein

Read more

Binnenkort

  • 28 maart - NVM Open Huizendag 2015

Kijk ook eens op

Maak contact

Neem contact op met uw NVM makelaar of bel voor informatie over onze afdeling:

06 -  13 13 76 88

of stuur het secretariaat een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .